ik voel me nu gewoon veel beter!

“Herkenbaar?  Snel moe, futloos, kortom waar is die energie gebleven? Want in mijn hoofd wil ik zoveel leuke dingen doen, maar heb er simpelweg geen puf voor!  Ik liep er al een tijdje mee en wist dat ik in ieder geval ook iets aan mijn voeding moest gaan doen om weer energie te gaan krijgen.

Sasja kwam op mijn pad en ik vroeg haar naar het Fitplan waar ze mee bezig was. We zijn samen het traject ingestapt en aan de hand van een tiental topics ben ik een andere weg ingeslagen op het gebied van voeding in combinatie met beweging. Er zitten veel herkenbare dingen bij maar ook “weetjes” zoals de juiste verdeling van eiwitten, vetten en koolhydraten in je voeding én voldoende en regelmatig voeden (niet vullen). Dit plus een weegschaal die meer aangeeft dan alleen die “kilo’s” helpen mij heel goed op weg de werking van mijn lichaam beter te begrijpen en goed te behandelen.

Het resultaat was al snel meer energie, minder kilo’s maar ook de andere waarden zoals lichaamsvet, spiermassa en de metabolische leeftijd verbeterden enorm. Natuurlijk gaat niet alles zo snel wat ook niet het doel op zich moet zijn; het is immers een geheel veranderproces in je leefwijze.

Het voelt totaal niet ingewikkeld om deze ingeslagen weg verder te volgen. Voor mij moet het leven een feestje blijven en geen strafkamp en zo wil ik mijn voeding er ook uit laten zien “een feestje op mijn bord”. Er zijn zoveel maaltijdmogelijkheden en als inspiratie zijn er ook nog vele andere leden van het Fitplan. Tip: volg hiervoor eens een Marathon. En natuurlijk bedankt enthousiaste Sasja!”